Duurzaamheidsprofiel

Het duurzaamheidsprofiel van een woning brengt snel in kaart welke technische én financiële mogelijkheden er zijn om uw(toekomstige) woning zuiniger te maken. Vul uw postcode en huisnummer in en download direct het rapport. Het vertelt u hoe de woning scoort in energieverbruik en hoe u dit verbruik kunt verlagen. Dat kan op diverse manieren: beter isoleren, slimmer verwarmen, gebruik maken van de zon, enz. Verder schat het in wat u bespaart en wat het u kost. En wat het rendement is: wat levert de investering u op?

Meer dan alleen energie besparen

Investeren in energiebesparende maatregelen zorgt niet alleen voor lagere kosten voor gas en licht. Isoleren bijvoorbeeld zorgt ook voor meer wooncomfort. Bovendien blijkt dat woningen met een gunstiger energielabel een hogere prijs opleveren én sneller verkocht zijn. Kortom:

  • Lagere maandlasten
  • Meer wooncomfort
  • Een hogere verkoopprijs
  • Een beter milieu

Gunstig groen financieren via een lening of hypotheek

Met als doel om in 2050 helemaal ‘van het gas af’ te zijn, stimuleert de Nederlandse overheid nú al tal van energiebesparende initiatieven. Zo kunt uw eenvoudig € 9.000.- extra lenen via uw hypotheek (en soms nog een stuk meer - zie het rapport).

Tip: Het is niet meer nodig dat u al van te voren bepaalt welke energiemaatregelen u gaat treffen en met wie. Vraag uw adviseur naar de mogelijkheden van het Energiebespaarbudget. Dat kan óók prima in combinatie met NHG (Nationale Hypotheek Garantie).

Het rapport vermeldt tevens enkele gunstige leningen en subsidies waarmee investeren in verduurzaming aantrekkelijker en bereikbaarder is (met nuttige links). Download het rapport dus meteen. Dan gaat u goed voorbereid het gesprek aan met uw Hypothecair Planner.